Home » Bach Bloesemremedies

Bach bloesemremedies:

Ter ondersteuning van het coachingstraject, werk ik graag met de bloesemremedies van Dokter E. Bach.

Natuurlijk is het ook mogelijk het coachingstraject te volgen zonder Bach bloesem advies.

Wie was Dr. Edward Bach:

De zogenaamde bach bloesemremedies zijn ontdekt en ontwikkeld door dokter Edward Bach die leefde in Engeland van 1886 – 1936. Hij was een gerespecteerd arts en homeopaat. Op zoek naar een eenvoudige geneeswijze, bereikbaar en betaalbaar voor iedereen, heeft hij gedurende zijn leven 38 helende bloesems van planten en bomen ontdekt. Hiervan worden nu nog steeds in Engeland de zogenaamde bach bloesemremedies gemaakt.

Hoe werkt het:

In het lichaam is een energiestroom aanwezig die stroomt van knooppunt naar knooppunt. Wanneer de energie goed stroomt is er niets aan de hand, zijn er geen klachten. Klachten ontstaan wanneer deze energiestroom verstoord wordt. Er kunnen emotionele  problemen ontstaan zoals: faalangst, nervositeit, stress en spanningen, extreme verlegenheid, depressiviteit, wisselende stemmingen, burn-out, maar ook lichamelijke problemen die hiermee samen hangen zoals hoofdpijn, buikpijn en extreme moeheid. Wanneer bij een goede diagnose de juiste bloesemremedies worden vastgesteld zal door inname hiervan de energie beter in balans komen. De positieve energie van de bloesems vult het tekort aan deze energie in het lichaam aan waardoor de klachten langzaam zullen verdwijnen.

Dosering:

Het is aan te bevelen een voorgeschreven combinatie van bloesemremedies 3 weken lang te gebruiken. Na 3 - 4 weken volgt een herhalingsconsult en wordt de remedie herhaald of aangepast.

De remedies kennen geen bijwerkingen en zijn volledig veilig in gebruik. Wanneer u medicijnen gebruikt, adviseer ik u wel altijd uw arts hierover te informeren.