Home » Bach Bloesemtherapie

Bach bloesemtherapie:

Ter ondersteuning van het coachingstraject, werk ik graag met de bloesemremedies van Dokter E. Bach.

Het ook mogelijk het coachingstraject te volgen zonder Bach bloesem advies.

Wie was Dr. Edward Bach:

De zogenaamde bach bloesemremedies zijn ontdekt en ontwikkeld door dokter Edward Bach die leefde in Engeland van 1886 – 1936. Hij was een gerespecteerd arts en homeopaat. Gedurende zijn leven heeft hij 38 helende bloesems van planten en bomen ontdekt. Hiervan worden nu nog steeds in Engeland de zogenaamde bach bloesemremedies gemaakt.

Hoe werkt het:

In het lichaam is een energiestroom aanwezig die stroomt van knooppunt naar knooppunt. Wanneer de energie goed stroomt is er niets aan de hand, zijn er geen klachten. Klachten ontstaan wanneer deze energiestroom verstoord wordt en niet meer goed stroomt. Er kunnen emotionele  problemen ontstaan zoals: faalangst, nervositeit, stress en spanningen, extreme verlegenheid, depressiviteit, wisselende stemmingen, burn-out, maar ook lichamelijke problemen die hiermee samen hangen zoals hoofdpijn, buikpijn, slaapproblemen en extreme moeheid. Wanneer bij een goede diagnose de juiste bloesemremedies worden vastgesteld zal door inname hiervan de energie beter in balans komen. De positieve energie van de bloesems vult het tekort aan deze energie in het lichaam aan waardoor de klachten langzaam zullen verdwijnen.

Dosering:

Het is aan te bevelen een voorgeschreven combinatie van bloesemremedies 3 weken lang te gebruiken. Na 3 - 4 weken volgt een herhalingsconsult en wordt de remedie herhaald of aangepast.

De remedies kennen geen bijwerkingen, zijn volledig veilig in gebruik en kunnen naast medicijnen gebruikt worden. Wanneer u medicijnen gebruikt, adviseer ik u wel altijd uw arts hierover te informeren.