Home » Wat houdt de coaching in?

Wat is Kunstzinnig Dynamische Coaching:

 

Coaching Antoinette staat voor persoonlijke coaching, geheel afgestemd op wat jij nodig hebt. 

Mijn manier van werken is naast persoonlijk, Kunstzinnig en Dynamisch.

Dit betekent dat ik naast observatie en gesprek veel werk met ontspanningsoefeningen/ meditaties, visualisaties, creatieve -  en beeldende middelen en spel. Denk hierbij aan tekenen, schilderen, boetseren, beeldhouwen, lichaamswerk, werken met voorwerpen en diverse spelvormen.

Ook besteed ik veel aandacht aan het aarden, het jezelf in verbinding stellen met de energie van de aarde en van de kosmos. Wanneer je met beide energieen goed verbonden bent, kan je eigen energie beter doorstromen en kom je al beter in balans.

Je gaat onder mijn begeleiding vooral actief aan de slag met jouw hulpvraag. Er wordt hierbij een appel gedaan op het onderbewuste. Hierin ligt namelijk waardevolle informatie opgeslagen waar je via het "normale" bewustzijn niet goed bij kan. Via ontspanningsoefeningen en visualisaties laat ik je contact maken met je onderbewuste en via een bepaalde werkvorm mag je er vorm aan geven. Je gaat op zoek, op reis naar wie je bent, naar wat je wilt en nodig hebt. Je ontdekt wat je al kan. Ik begeleid je met oprechte, warme aandacht.

De werkvormen stimuleren om het denken los te laten en om hoofd, hart en buik/ handen weer op 1 lijn te krijgen. Er ontstaat meer balans.

Dit alles betekent absoluut niet dat je kunstzinnig moet zijn om aan de coaching deel te kunnen nemen. Het is geschikt voor iedereen die graag aan zichzelf wilt werken.

Een kunstzinnig dynamische manier van werken is aantrekkelijk en magisch voor zowel kinderen als voor volwassenen.

Iedere volwassene draagt een innerlijk kind met zich mee. Vaak wil dit kind gezien worden, gehoord, getroost. Werken met dit innerlijke kind, werkt helend. 

Je leert je afstemmen op jouzelf en leert weer luisteren naar je hart.